Selvforsyning

Her i dagplejen er vi langt hen af vejen selvforsynende. Min mand og jeg bruger en stor del af vores fritid på netop det, men nogle af tingene bliver også lavet eller gjort sammen med dagplejebørnene. Børnene nyder at være med i de projekter og på den måde bliver det også en stor del af det at være her i naturdagplejen. Derfor er denne dagpleje helt unik, da der kun findes få dagplejer med netop dette fokus i Danmark.
Vi producerer mange forskellige sager, til eksempel kan nævnes kød, pålæg, syltede æg, youghurt, ost, brød, frugtgrød, mos, eddike, sæbe og læbepomade.
Vi har kyllinger og kaninunger til slagt, som bliver lavet til hakket kød, medisterpølse, spegepølse eller lignende. 
Vi har også en køkkenhave på cirka 300 kvadratmeter, som vi høster i så snart det kan lade sig gøre og så længe det kan lade sig gøre.
Vi samler vilde bær, frugter, blomster og krydderurter ind fra naturen, og laver det om til alt muligt lækkert så vi har kælder, fryser og skabe fulde til vinteren. Vi producerer æbleeddike af vilde æbler og laver æblesirup. Vi er så selvforsynende vi formår, og som tiden, jorden og klimaet tillader, for lykken er, at få sommeren til at vare hele vinteren.
Charlotte Holdt Jacobsen | Savværksvej 36, 7130 Juelsminde  | Tlf.: 51803386 | charlotte_holdt@hotmail.com