Certificeret naturpasning

  
 
 
Vi modtager hvert år "Det Grønne Flag" fra De Grønne Spirer, senest i december 2018, hvilket betyder at vi officielt er godkendt som naturdagpleje. Vi har været en aktiv naturdagpleje siden 2012. I sommeren 2017, fik vi et kæmpe ønske opfyldt - vi fik vores helt eget shelter i haven. Det betyder endnu flere timer ude under ekstremt vejr og meget mere hulestemning og med køkkenhave og slagtekyllinger/kaniner stødende op til shelteret, bliver fra "jord til bord" konceptet meget håndgribelig for børnene.
 
Vi opfylder nogle specielle kriterier, for at gøre os fortjent til at modtage det grønne flag. Der er kun 300 cetificerede naturdagplejere i hele Danmark. Jeg laver et målrettet arbejde, via lærerplaner, i forhold til at sikre en pædagogisk læring i naturen, samtidig med at jeg er efteruddannet som naturdagplejer fra kurser afholdt af "De Grønne Spirer".
 
Mit mål med dette tiltag er at sikre børnenes trivsel og udvikling gennem masser af oplevelser og leg i naturen og shelteret er i den forbindelse en kæmpe gevinst. For de mindste børn er alt i naturen nyt. Intet har navn endnu, og enkeltheder er ikke sat i system eller klassifiseret. Omgivelserne er ét stort uopdaget eventyr. Farver, former, dufte og lyde møder barnet i en uendelig strøm. Derfor vægter jeg ikke fine fremstillinger i eksempelvis ler eller farverige plancher. Jeg vil istedet forsøge at følge barnets spor, så det bliver barnets egen aktivitet og sansning, der bliver udgangspunktet for dets udvikling. Eksperimenter med varme, mørke, form og konsistens samt leg med vand, strandens sand og solens stråler er alt sammen grundlæggende for, at barnet kan få hold på sine omgivelser. Naturen er ét stort eksperimentarium med hensyn til at få rede på abstrakte begreber. Kontrasterne er nemme at få øje på når man er ude - vådt/tørt, Dybt/højt, Hårdt/blødt, læ/vind, sol/skygge osv. 
 
Jeg har lavet en årsplan, der i detaljer beskriver hvilke aktiviteter vi skal gennemføre de pågældende måneder. Aktiviteterne vil i høj grad tage udgangspunkt i årstiderne. Årsplanen hænger i bryggerset, så også forældrene kan følge med og spørge ind. Ideer til årsplanen er mange, så sandsynligvis vil årsplanen se forskellig ud fra år til år.
 
for mer info læs da:
 
Læs også den fine artikel om vores naturdagpleje der var i Hedensted ugeavis ( I Juelsminde sektionen s. 3) i marts 2012: http://www.swiflet.com/hagh/ha/55/1/ 
Charlotte Holdt Jacobsen | Savværksvej 36, 7130 Juelsminde  | Tlf.: 51803386 | charlotte_holdt@hotmail.com